Предимствата да се живее под наем

от Даниела Зандова | 19 януари 2012 | Прочитания: 6818 | Коментари: 0

В този динамичен век, когато човек трудно се “закотвя” на едно място или по-скоро несигурността в бъдещето, липсата на сигурни доходи са едни от причините много хора да живеят под наем. Или по-ясно казано когато човек няма избор, живее под наем, тъй като българинът е човек, който предпочита да има собствено жилище.

В много случаи обаче да се живее под наем си има и своите предимства.

  1. Едно от тях е мобилността. Може да си сменяте жилището според работата, което от своя страна Ви спестява и разходи за транспорт.

  2. Отпада Ви ангажимента по ремонтни дейности на имота и уредите в него /като уточнявам тук – ако щетите не са причинени виновно от Вас/.

  3. Нямате задължението да плащате данък сгради и такса смет, които не са за пренебрегване особено в нашата татковина предвид доходите, с които разполагаме.

  4. Имате избор за различни интериорни решения, което не е жизненонеобходимо, но пък си е предимство.

  5. Не на последно място имате шанса да сте далече от „досадните” роднини.

  6. Научавате се на самостоятелност и „качествено” разпределение на приходите си, което не е никак за пренебрегване.

  7. А и в края на крайщата ако „Гошо” от горния етаж не Ви допада, можете да се изнесете.

Сигурна съм, че много от Вас биха могли да посочат още предимства да се живее под наем, както и неудобства от това. Но за да има едни нормални отношения наемодател-наемател е необходимо да се спазват както законовите, така и моралните норми за това.

Пожелавам на хората, които търсят квартира и на хората, които търсят наематели, да попадат на коректни партньори и ние от ВарнаТренд като страна в тези отношения Ви подаваме ръка.

Коментар

Забележка: Коментарите не се модерират при публикуване, но ще бъдат прегледани от редактор и ако са груби, несъдържателни или не касаят темата ще бъдат изтрити.